Vegan Bounty tyčinky

Za svůj život jsem prožila několik velkých lásek, byla to vždy čistá oddanost a bezmezná náklonnost…ne teď opravdu nemluvím o chlapech, ale o mojí lásce k tyčinkám, sušenkám a dalším nezdravým pochoutkám. 😀 Nebylo jich málo, ale asi nejhlubší vzpomínky uchovávám na tyčinky Bounty!!! Spojení kokosu a čokolády mě naprosto pohltilo a já se jich nemohla nabažit. Se zdravou stravou mě opustily, ale já byla rozhodnutá se jich jen tak nevzdat. A tak vznikl recept na úžasné Bounty tyčinky bez rafinovaného cukru, palmového oleje a laktózy.

Už jsem vám u jednoho z předchozích receptů popisovala moji závislost na kokosu. Proto i při jeho výběru kladu velký důraz na to, aby byl opravdu dobrý. Možná si řeknete, že kokos je přeci jen jeden a chutná vždy stejně, opak je ale pravdou. Věřte mi, že už jsem ochutnala opravdu hodně kokosů a ty rozdíly v chutí jsou neskutečné. Bohužel přes sáček toho mnohdy moc nepoznáte. Musíte zkoušet a hledat, který bude vyhovovat zrovna vám. Já mám nejraději, když je kokos šťavnatý a sladký. Většinou tak chutnají kokosové plátky, strouhaný kokos pak vybírejte takový, který je nastrouhaný na větší kousky a nepřipomíná pouze suchou drť. Důležitá je také barva kokosu, nekupujte rozhodně žádný, který bude nažloutlý! Takový pak chutná zatuchle a zkaženě, a to určitě jíst nechcete.

Pokud seženete dobrý sladký kokos, máte vyhráno a o skvělou svačinku máte postaráno. 🙂 Schválně dejte tyčinky ochutnat lidem ve vašem okolí, nikdo nepozná, že si právě pochutnává na zdravé, veganské dobrotě.

ingredience

(na 10 kousků)

200 g kokosových plátků

50 ml kokosového oleje

150 g kokosového másla

50 g rýžového sirupu

70 g hořké čokolády

Postup

Plátky sušeného kokosu nasypeme do mixeru a přerušovaně mixujeme tak dlouho, než vznikne hrubší drť. Nepouštějte ale mixér na dlouhou dobu, kokos by se mohl umixovat na máslo.

Ke kokosové drti přilijeme rozehřátý kokosový olej, tekuté kokosové máslo a rýžový sirup. Kokosové máslo si můžete vyrobit sami doma, postup najdete ZDE.

Vše důkladně promícháme a vytvoříme lepivou hmotu. Pekáček nebo jakoukoli obdélkníkovou formu vyložíme potravinovou folií a směs do ní pevně natlačíme do výšky cca 1 cm. Necháme v ledničce ztuhnou alespoň tři hodiny. Po ztuhnutí kokosový plát vyklopíme a ostrým dlouhým nožem ho naporcujeme na libovolně velké obdélníky.

Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu a kokosové tyčinky v ní důkladně namočíme. Necháme na mřížce okapat a dáme ještě na půl hodiny ztuhnout do lednice.

Dobrou chuť

Maruška

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply