třešňové nanuky

Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. 🙂 Přiznám se, že dřív jsem si kupovala hlavně ty pestrobarevné, přeslazené nanuky plné chemie a barviv. Teď už mě vůbec nelákají a raději si zajdu na kvalitní poctivé gelato, hlavně do Creme de la Creme na slaný arašíd a pistácii. 😀 Občas nás ale přepadne chuť na zmrzlinu i doma a to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků.

Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mě se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasné, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.

A jaké jsou vaše oblíbené příchutě? 🙂

4

ingredience

300 ml mléka (já použila ovesné)

250 g třešní

3 lžičky mandlového másla

1 lžička vanilkového extraktu

postup

Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit. 🙂

3

5

6

2

 

You might also like