TOMATOVÁ POLÉVKA

Méně je někdy více…a u dnešního receptu to platí dvojnásob! Příprava vám nezabere téměř žádný čas a náklady jsou doslova za pár korun. Ne, to není sen, ale recept na skvělou tomatovou polévku. Suroviny na její přípravu má téměř každý z nás vždy doma ve spíži, tak pro si jí nepřipravit ještě dnes.

INGREDIENCE

– 1 cibule

– 3 stroužky česneku

– 2 bobkové listy

– 2 plechovky loupaných rajčat (cca 800 g)

– cca 0,5 l vody/zeleninového vývaru

– 2 lžíce sušené bazalky

– čerstvá bazalka

– sůl

– čerstvě mletý pepř

– ghí/ olivový olej

POSTUP

Cibulku nakrájíme na drobné kostičky a necháme jí v hrnci lehce zesklovatět na rozpáleném přepuštěném másle nebo oleji (pokud zvolíte veganskou verzi polévky). Ve chvíli, kdy cibulka zprůhlední, přidáme posekaný česnek a ještě minutu společně restujeme. K tomuto základu přidáme bobkové listy, loupaná rajčata a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Už v tuto chvíli můžeme mírně osolit a opepřit, ale finální dochucení provedeme až po přidání bylinek.

Polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud se rajčata téměř nerozvaří. Pomocí lžíce vyndáme z polévky bobkové listy a vše pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na hladký krém. Pokud bude polévka příliš hustá, dořeďte ji ještě trochou vody nebo vývaru do požadované konzistence.

Na závěr už jen polévku dochutíme sušenou a čerstvou bazalkou. Pozor!! Už nevaříme, necháme bylinky v polévce pouze prohřát. Podle potřeby přidáme sůl a pepř a můžeme podávat.

IMG_5519 IMG_5520 IMG_5526 IMG_5530 IMG_5532

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply