TEPLÝ MRKVOVÝ SALÁT S CIZRNOU

Po Vánočních svátcích není od věci trošku stravu zase odlehčit. Co zkusit k večeři teplý mrkvový salát s cizrnou?! 🙂

INGREDIENCE

-1 vetší mrkev

– malá cibule

– stroužek česneku

– 1 žampion

– 1/2 šálku vařené cizrny

– kousek čerstvého zázvoru

– 1/4 KL římského kmínu

– 1/4 KL mletého koriandru

– 1/4 KL kurkumy

– chilli paprička (pokud máte raději pikantní chuť)

– hrst čerstvé rukoly

POSTUP

Mrkev oloupeme a škrabkou z ní připravíme dlouhé nudle. Takto mrkev oškrábeme ze všech stran. Střed, který už nepůjde zpracovat na nudličky můžeme buď dokrájet nožem na plátky nebo jednoduše sníst :). Cibuli nakrájíme na měsíčky, žampiony na větší plátky a česnek posekáme nahrubo.

Na Pánvi rozehřejeme olivový olej nebo ghí a společně orestujeme mrkev, cibuli a žampiony. Když začne být mrkev měkká a žampiony orestované, přidáme koření, česnek, cizrnu a na drobno nakrájený zázvor. Podlijeme malým množstvím vody a ještě společně restujeme cca 5 minut. Pánev stáhneme z plotýnky a do ještě teplého salátu vmícháme rukolu, která nám teplem lehce zvadne.

Salát podáváme ještě teplý, vynikající je zakápnutý chilli olivovým olejem 🙂

IMG_2613

IMG_2604

You might also like