Raw skořicové „apple pie“ kuličky

Letošní advent je u nás doma ve znamení zařizování, stěhování, nekonečného montování a natírání. Času na moje milované pečení vánočního cukroví tedy zbylo opravdu hodně málo. Vánoce bez cukroví jsou ale jako jesličky bez Ježíška, a tak jsem si řekla, že alespoň několik druhů udělat musím. Nejenom kvůli tomu, že milujeme sladké a každou příležitost k mlsání rádi využijeme, ale hlavně proto, že se u tvoření cukroví vždy skvěle odreaguju.

A protože milujeme raw dobroty a celkově nepečené cukroví patří k našim oblíbeným, nebyl zase takový problém něco vymyslet. Datlové kuličky a rafaelo jsou klasika, která samozřejmě nesmí chybět, chtěla jsem ale tentokrát vyzkoušet trošku jiné chutě. V zásobě jsem našla plnou krabici křížal, které jsme sušili na podzim a hned mi bylo jasné, co s nimi.

V kombinaci s vlašskými oříšky, rozinkami a hřebíčkem vznikne takový malý koncentrovaný jablečný koláč. A to je vám taková dobrota, že se musíte opravdu krotit, abyste vše nesnědli na posezení.

INGREDIENCE

100 g jablečných křížal

140 g rozinek

100 g vlašských ořechů

60 g slunečnicových semínek

2 lžíce chia semínek

5 ks hřebíčků

1 lžička valikového extraktu

3 lžičky mleté skořice

skořice na obalení kuliček

POSTUP

Neprve si v mixeru rozmixujeme sušené ovoce, tedy křížaly a rozinky. Ve chvíli kdy začnou tvořit kompaktnější a lepkavější hmotu, přidejte vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Přisypejte chia semínka a ostatní koření, mletou skořici, vanilkový extrakt a hřebíček. Hřebíček jsem rozdrtila na prášek v hmoždíři. 🙂

Vše společně rozmixujeme do konzistence hutné pasty. Struktura je zcela ve vaší režili. Můžete směr rozmixovat zcela do hladka, já mám ale raději, když v kuličkách cítím kousky jednotlivých ingrediencí.

Z hotové hmoty tvoříme libovolně veliké kuličky a obalujeme v mleté skořici. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

img_0206 img_0233 img_0237 img_0244 img_0253

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply