RAW MUNGO POLÉVKA SE ŠPENÁTEM

Všude se to hemží raw recepty na skvělé dezerty a dorty, ale co dělat, když nejste milovníci sladkého a přesto byste chtěli svůj jídelníček obohatit o recept syrové stravy? Můžete si samozřejmě udělat salát, ale co trošku experimentovat a zkusit něco víc sexy? (nic proti salátům, miluju je :D) Pak určitě vyzkoušejte některou z raw polévek!! Jejich příprava Vám zabere jen pár minut a vy svému tělu dodáte obrovské množství tolik potřebných živin. Pokud nemáte odhad při klíčení, tak jako já, a vždycky máte plnou misku tohoto pokladu v lednici, je tento recept právě pro Vás! 🙂 Polévka je lehká, svěží, plná chutí a vitamínů 🙂

INGREDIENCE

– 120 g naklíčených mungo fazolek

– 2 hrsti čerstvého baby špenátu

– šťáva z 1/2 malého citronu

– pár lístků bazalky

– 300 ml vody

– sůl, čerstvě mletý pepř

POSTUP

Kouzlo raw receptů spočívá většinou v jejich jednoduchosti. Tato polévka není výjimkou! Do mixéru nasypte mungo fazolky, špenát a lístky bazalky a zalijte vodou. Vše společně rozmixujte na hladký krém. Polévku nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokud by byla polévka příliš hustá, přilijeme trošku vody. Pokud by na vás naopak byla konzistence příliš tekutá, můžete ji zahustit přimixováním hrsti špenátu.

A máte hotovo!!! Podáváme nejlépe vychlazenou, ozdobenou lístky bazalky a naklíčenými fazolkami. Dobrou chuť 🙂

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 5 minut

IMG_4598 IMG_4604 IMG_4605 IMG_4611 IMG_4613 IMG_4617

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply