RAFAELO

Další ze série raw a vegan receptů jsou rafaelo kuličky, které nesmí chybět na žádné vánoční tabuli!!! Pro přípravu jsem použila dužinu z čerstvého kokosu, protože se v obchodě dá teď sehnat za pár korun :-). Samozřejmě můžete použít i kokos strouhaný, jen bude možná potřeba přidat maličko vody, aby nebyla konzistence příliš drolivá.

INGREDIENCE

– 200 g dužiny z čerstvého kokosu

– 100 g loupaných mandlí

– 1 KL vanilkového extraktu

– 1 PL rýžového sirupu

– špetka soli

– mandle a strouhaný kokos na dokončení

POSTUP

Stejně jako u matcha kuliček, i nyní si mandle předem namočíme do vody a následně necháme oschnout. Takto připravené mandle přesypeme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké máslo. Bude to trvat déle než krém z kešu ořechů, protože mandle jsou tvrdší, ale s trochou trpělivosti máte za chvilku hotovo. Mandlový krém přendáme stěrkou do misky a do mixéru vložíme kokosovou dužinu pokrájenou na kousky. Kokos rozmixujeme na jemno, ale není potřeba aby z něho vznikl krém, jako u ořechů.

To nejhorší už máme za sebou a teď nastal ten správný čas smíchat mandlové máslo a kokos s ostatními ingrediencemi. Ze vzniklé směsi si v dlani tvoříme placičky, do kterých vložíme menší mandli (pokud máte příliš velké jako jsem měla já, mandle jednoduše rozpulte) a vytvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu.

IMG_1147

IMG_1157

You might also like