PETRŽELOVÝ KRÉM S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

O skvělých účincích medvědího česneku na naše zdraví jsem Vám psala v minulém receptu na skvělé pesto z medvědího česneku (připomenout si ho můžete ZDE). Tato báječná bylinka právě roste všude kolem nás a byl by hřích ji nevyužít i do jinýchpokrmů. Z pesta, které si nyní vyrobíte, můžete kouzlit vynikající jídla po celý rok…ale čerstvý medvědí česnek za nedlouho již neseženete.

Připravte rodině například vynikající petrželovou polévku s medvědím česnekem! Její příprava je rychlá a jednoduchá a chuťový zážitek k nezaplacení. Pokud navíc máte možnost natrhat si česnek sami v přírodě, jedná se o velice levné jídlo. A to už stojí za zvážení, nemyslíte?!

INGREDIENCE

– 2 šalotky

– 3 petržele

– 2 menší brambory

– svazek medvědího česneku

– ghí/olivový olej

– 750 ml zeleninového vývaru

– sůl, pepř

– špetka mletého muškátového oříšku

POSTUP

Petržel a brambory nakrájíme na menší kostičky, čím menší, tím bude polévka rychleji hotová. Šalotku posekáme na jemno a necháme lehce zesklovatět v hrnci na rozpáleném ghí nebo oleji. Po chvíli přidáme petržel a restujeme společně ještě několik minut. Zelenina by neměla být připečená, ale když se sem tam přichytí na dno není vůbec ke škodě. K takto orestované petrželi přidáme brambory, zalijeme vývarem, lehce osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou vařit. Po cca 20 minutách by měla být zelenina měkká a to je ten správný čas přidat do polévky posekaný medvědí česnek. Povaříme společně už asi jen 2 minutky a plotnu úplně vypneme. Nakonec polévku rozmixujeme na hladký krém, dochutíme muškátovým oříškem, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokud bude polévka stále příliš hustá, můžeme ji ještě doředit vývarem.

Podáváme s petrželovými hoblinkami, které připravíme jednoduše pomocí škrabky na brambory a necháme lehce orestovat na olivovém oleji.

Dobrou chuť

IMG_4404 IMG_4410 IMG_4424

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply