PERNÍČKY ZE ŠPALDOVÉ A ŽITNÉ MOUKY

Bez perníčků nejsou ty pravé vánoce. Nemusí být ale plné cukru a bílé mouky. Tyhle obsahují směs špaldové a žitné celozrnné mouky a jen nepatrné množství medu, které jim společně s kořením dodává úžasnou vůni.

INGREDIENCE

– 100 g žitné celozrnné mouky

– 120 g špaldové hladké mouky

– 40 g ghí

– 1 vejce

– 3 PL mléka ( já použila ovesné)

– 1 Pl medu

– 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů

– 1 a 1/2 PL perníkového koření

– 1/2 KL kakaa

– 1 bílek na potření

POSTUP

Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme v ledici uležet. Poté těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme vánoční motivy. Perníčky pečeme na 180 C cca 10 minut. Ihned po vytažení je potřebe rozšlehaných bílkem, budou tak krásně lesklé.

IMG_0759

IMG_0769

You might also like