Pečená dýně s cizrnou a tymiánem

Rychlá a jednoduchá jídla u mě poslední dobou vítězí a tvoří většinu mého jídelníčku. Nedám dopustit na jídla z jednoho hrnce, nebo v tomhle případě spíše z jednoho pekáčku. Jen vše naházíte do jedné nádoby, ochutíte a můžete si jít klidně číst nebo si zacvičit a pak už jen přijdete k hotovému. Pokud taky trávíte celý den v práci a vracíte se domů až večer, určitě dobře znáte ty chvíle, kdy to poslední na co máte, po pověšení kabátu v chodbě, pomyšlení je složité vyváření. 🙂 Přesně pro takové chvíle mám pro vás dnešní recept!! Je to zdravá rychlovka, kterou si můžete udělat klidně i na několik dní dopředu a jen si jí brát v krabičkách do práce.

Pečená zelenina je celkově jedno z mých nejoblíbenějších jídel, ale dýně rozhodně patří na první příčky. Ale jen samotná zelenina by mě nezasytila, proto se k ní snažím přidat při vaření nějaký zdroj bílkoviny. Občas to řeším hummusem nebo tvarohovým dipem, ale teď na podzim je jasnou volbou pečená cizrna!!! Ó můj bože, pokud jste ještě nezkoušeli péct cizrnu, určitě to musíte napravit, je to neskutečná dobrota. 🙂

Já vím, říkáte si zase dýně (ale když ji miluješ, není co řešit), ale já se jí na podzim prostě nikdy nemůžu nabažit a chci se s vámi podělit o moje oblíbené recepty. Dýňová sezóna není nijak dlouhá a byla by škoda ji nevyužít, takže doufám, že si dýňové recepty užíváte jako já.

Ingredience

1/2 dýně hokaido

200 g vařené (konzervované) cizrny

3 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

1 lžička uzené papriky

2 lžíce tamari omáčky

několik snítek tymiánu

sůl, pepř

postup

Dýni důkladně omyjeme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Česnek oloupeme a celé stroužky jen lehce rozmáčkneme, víc už je nekrájíme. Do větší mísy dáme pokrájenou dýni, cizrnu, česnek, uzenou papriku, olivový olej, tamari omáčku a lístky tymiánu. Nakonec vše lehce osolíme a opepříme a důkladně společně promícháme.

Směs nasypeme do většího pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme při 200 stupních přibližně 30 minut. V průběhu pečení dýni promícháme, aby se opekla rovnoměrně.

Dobrou chuť

Maruška

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply