Ovesné lívance se skořicí a banánem

Lívance jsou pro mě symbolem klidného nedělního rána, kdy se nikam nemusí, nikam se nespěchá a člověk si může dopřát něco výjimečného. Taky milujete taková rána, kdy si uvaříte dobrou kávu, z šálků se příjemně kouří a zatímco ten úžasný ranní životabudič chladne, vy si poléváte horu ovesných lívanečků javorovým sirupem? Tomu říkám opravdu skvělý začátek dne! A věřte mi že po takovém ránu vám půjde vše mnohem lépe. 🙂

Asi moje nejoblíbenější jsou lívance z ovesných vloček a banánu. Jsou zdravé, bez bílého cukru a mouky, takže člověk po nich nemá břicho jak před porodem. Ovesné vločky navíc obsahují velké množství vlákniny a lívanečky z nich vás zasytí opravdu na dlouhou dobu. Skořice a banán zase těsto krásně osladí, takže doslazovat už není třeba. Zvlášť pokud je na závěr polijete tak litrem javorového sirupu jako já. 😀 no co, život si přece musíme umět osladit, no ne?! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredience

160 g ovesných vloček

1 velký banán (150g)

1 lžička skořice

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

250 ml kokosového mléka

olej na vymazání pánve

ovoce a javorový sirup k podávání

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme v robotu na jemnou mouku a přesypeme do mísy. Přidáme skořici a prášek do pečiva a vše promícháme. Banán dáme společně s mlékem do mixeru a rozmixujeme. Nalijeme směs k ovesné mouce a vše důkladně vymícháme do hladkého těsta.

Pánev nebo lívanečník rozehřejeme, lehce potřeme olejem a lžící tvoříme lívanečky libovolné velikosti. Opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.

Nesmažte lívanečky na nejvyšším plameni, spálili by se na povrchu a uvnitř by zůstaly syrové!!! 🙂

Dobrou chuť

Maruška

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply