MATCHA KULIČKY OBALOVANÉ V KAROBU

Miluju kouzlo nepečeného raw cukroví. Poslední dobou se raw strava stává hitem a velice módní záležitostí…a naprosto oprávněně. Především raw dezery jsou naprosto dokonalé a představují zdravou (nikoli nízkokalorickou :p :D, jak si mnozí mylně myslí) alternativu sladkostí. Spojení přirozeně sladkých ingrediencí jakými jsou kešu, ovesné ovločky a moruše se zemitým matcha tea je překvapivě naprosto delikátní. Navíc pokud je obalíte v karobu, zaručuju, že nezůstanete u jednoho kousku 🙂

INGREDIENCE

-šálek ovesných vloček (cca 80 g) – pro čistě raw verzi použijeme raw vločky, ale určitě není nezbytné

– šálek kešu ořechů (100 g)

– 1/2 šálku sušené moruše

– matcha tea (1 sáček = 2 g)

– karob na obalení

POSTUP

Kešu ořechy necháme nejprve na několik hodin namočit. Poté slijeme a necháme na ubrousku osušit. Ořechy mají díky namáčení zkřehnou a změknou a lépe se rozmixují, ale předevěím tak probudíme pro tělo velmi prospěšné enzymy.

Když máme ořechy osušené, přesypeme je do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladký krém. Ke konci mixuvání přidáme k ořechovému krému moruši, kterou jsme si předtím nechali cca půl hodiny změknout v horké vodě. Tuto směs ještě minutu mixujeme, abychom získali idělání konzistence. Moruše v receptu slouží především jako sladidlo, můžete ji tedy nahradit např. jiným sušeným ovocem.

Krém z kešu a moruše už jen přesypeme do mísy s jemně mletými vločkami a společně s matcha práškem vytvoříme kompaktní hmotu, ze které ihned tvoříme kuličky. Já kuličky obalila v karobu, který má příjemou nasládlou chuť, která se báječně hodí chuti matcha 🙂

Takto připravené kuličky skladujeme ve vzduchotěsně nádobě v lednici.

IMG_1126

IMG_1130

IMG_1132

IMG_1134

IMG_1140

You might also like