MANDLOVÉ MÁSLO

Stále váháte, zda zařadit ořechová másla do Vašeho jídelníčku, a odrazuje Vás vysoká pořizovací cena této zdravé pochoutky? Mám pro Vás řešení! Vyrobte si vlastní, v potřebném množství (věřte ale, že mude mizet rychlostí blesku), a za zlomek ceny.

Mandlové máslo je skvělé do ovesných kaší, smoothie, na ovesné lívance či špaldové palačinky. Výtečně chutné je také jako lehká svačinka, namazané na nakrájené jablko nebo banán. Nebo si ho dejte prostě jen tak samotné…tak je stejně úplně nejlepší! 😀

CO BUDEME POTŘEBOVAT

– 2 šálky mandlí

– výkonný mixer

– trpělivost

POSTUP

Výroba mandlového másla vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti a výkonný mixér. Pukud jste těmitomi dvěmi věcmi vybaveni, můžete se pustit do výroby!! Mandle vysypeme do mixéru a začneme mixovat. Čas od času bude potřeba mixér vypnout a stěrkou setřít mandle ze stěn mixéru. Takto postupujeme tak dlouho, než mandle začnou uvolňovat tuk a začne se tvořit krásně hladké máslo. Mandle jsou opravdu tvrdé (narozdíl od kešu například), takže výroba zabere poměrně dlouhou dobu, ale výsledek rozhodně stojí za to!!!

IMG_3033 IMG_3037 IMG_3041

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply