Mandlová ovesná kaše

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V létě u mě většinou vedou smoothie bowls s granolou a na teplé kaše nemám moc chuť. Když je ale venku sychravo, zima a prší, mám najednou potřebu se zahřát a dopřát si něco pořádně teplého. Pro taková rána jsou ovesné kaše ideální!

Nevím jak vy, ale já nemám ráda, když je kaše tuhá a skoro v ní stojí lžíce, jak se říká. Podle mě by kaše měla být krémová, nadýchaná a s každým soustem by se vám měla rozpustit v puse jako obláček. A přesně takovou jsem si pro vás dneska připravila. Mandlové mléko a máslo ji dodá ještě větší krémovost. Poprvé jsem si koupila mandlové Nemléko a musím říct, že v kaši bylo naprosto vynikající. Není to ale zrovna levná záležitost a vy použijte jakékoliv vaše oblíbené mandlové mléko, domácí je samozřejmě nejlepší. 🙂

ingredience

60 g jemných ovesných vloček

200 ml vody

150 ml mandlového mléka

1 lžička mandlového másla

1 zralý banán

libovolné ovoce

postup

Ovesné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Vločky rychleji absorbují tekutinu a lépe změknou. Přilijeme mandlové mléko a pomalu přivedeme k varu. Když kaše začne houstnout vmícháme do ní máslo a ještě povaříme do požadované hustoty. Ve chvíli, kdy je kaše krásně hustá a krémová, vmícháme do ní rozmačkaný banán a už jen lehce prohřejeme.

Zdobíme libovolným ovocem. Skvěle kaši doplníte oříšky, semínky nebo další porcí ořechového másla.

Dobrou chuť

Maruška

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply