LEHKÝ RICOTTOVÝ DORTÍK S OVOCEM

Kdo by nemiloval ovocné dorty, že? Já rozhodně mezi takové lidi patřím a mlsání patří mezi mé velké slabosti a vášně. Pokud ale mlsáte zdravě, nemusíte mít absolutně žádné výčitky a úžívat si plnými doušky (a všemi chuťovými pohárky) ty úžasné a rozmanité chutě přirozených potravin!!

Ricottový dortík patří ke starším receptům (omluvte proto kvalitu fotky), ale jeho chuť je úžasná a já se s vámi  prostě musím podělit o recept 🙂

INGREDIENCE

KORPUS

– 100 g ovesných vloček

– 1/2 hrnku ořechů

– hrst kokosu

– 1/4 hrnku datlí

– 1 PL ghí

NÁPLŇ

– 500 g ricotty

– 100 g bílého jogurtu

– 1 PL vanilkového extraktu

– kůra z citronu

– 1 vejce

– 1 PL vanilkového pudinku bez lepku

OVOCNÁ POLEVA

– 2 kaki (lze nahradit jiným ovocem)

– 1 PL agaru

POSTUP

Na korpus si nejprve na pánvi opražíme vločky s kokosem a ořechy. Nejenom, že jsem potom křupavější, ale také mnohem lépe chutnají, protože se všechny chutě prolnou a rozvinou…a ta vůně, která se vám rozline po kuchyni za těch pár minut navíc stojí :-). Opraženou směs přesypeme do mixéru, společně s datlemi, které jsme předtím nechali nabobtnat v horké vodě, a umixujeme lepkavou směs. Do směsi přimícháme lžíci přepuštěného másla, které dodá korpusu úžasnou vůni! 🙂 Raději neochutnávejte…hrozí, že vám nezbyde nic na samotný dort :p Směr upěchujeme na dno a strany dortové formy a dáme ztuhnout do lednice.

Mezitím si jednoduše připravíme náplň. ze všech ingrediencí vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy. Uhladíme povrch a dáme na 40 minut péct do trouby.

Vychladlý dort zalijeme ovocným přelivem, který si jednoduše připravíme přimícháním agaru do rozmixovaného ovoce. 🙂

Doba přípravy: 1 hodina

Počet porcí: 8

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply