květáková rýže s granátovým jablkem

4

Dneska trošku exotiky, ale já si nemůžu pomoct, ale miluju spojení máty a granátového jablka ve slaných pokrmech. Máte to taky tak? Nakyslá zrníčka granátového jablka a svěží máta vykouzlí z jídla úžasně svěží a lehký pokrm, který je horkého letního počasí ideální.

A pokud chcete zkusit něco nevšedního, a salátů už jste přejedení, udělejte si dnes květákovou rýži. Vím, zní to zvláštně, ale věřte mi, je to skvělé. Jedná se o úžasně univerzální jídlo, které můžete jíst samotné jako salát nebo ho servírovat jako přílohu. Květák na rozdíl od klasické rýže obsahuje minimum kalorií a sacharidů, takže si ho bez výčitek můžete dopřát kdykoli.

1

ingredience

1 menší květák

1/2 granátového jablka

1 chemicky neošetřený citron

hrst čerstvé máty

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíce kokosového oleje

Postup

Květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na menší růžičky. Po částech ho rozmixujeme v mixeru na malé kousky o velikosti rýže. Na pánvi si mezitím rozehřejeme kokosový olej, přisypeme květák a restujeme asi pět minut. Opečený květák dáme do mísy, přidáme k němu semínka granátového jablka, posekanou mátu,  šťávu a kůru z jednoho citronu, sůl a čerstvě mletý pepř.

Vše společně promícháme a podáváme jako teplý salát nebo přílohu jídlu. 🙂

 

Dobrou chuť

Maruška

2

3

4

5

6

7

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply