Krémový bulgur se žampiony a sušenými rajčaty

1

Asi jsem se zamilovala…Dámy a pánové, představuji Vám moje momentálně asi nejvíc nejoblíbenější jídlo! Vzniklo vlastně úplně náhodou, doma jsem měla zbytek sušených rajčátek z trhu, rozdělanou krabici kokosového mléka, které mi zbylo po přípravě golden milk (mňam), a pár žampionů. A protože už jsem asi měsíc mluvila o tom, jak mám chuť na bulgur, ale pořád jsem nebyla schopná dokopat se k jeho uvaření, řekla jsem si, že dnes je na čase.

Spojení oříškového bulguru s rajčátky a žampiony je dokonalé. A ve chvíli kdy ho zalijete hustým kokosovým mlékem, vznikne vám rázem něco naprosto neuvěřitelně dobrého. 🙂 No zkuste a uvidíte (ochutnáte) sami. 🙂

ingredience

šálek bulguru (cca 160g)

1,5 šálku vody

5 krémových žampionů

1 velký stroužek česneku

5 sušených rajčat

hrst baby špenátu

2 dcl kokosového mléka

sůl, pepř

čerstvá nebo sušená petrželka

lžíce oleje

postup

Začneme tím, že necháme uvařit bulgur podle návodu. Já dávám na 1 díl bulguru 1,5 dílu vody, kterou osolím a nechám vše na mírném ohni pod pokličkou dusit. Když se voda vyvaří, hrnec dáme ze sporáku, ale necháme bulgur ještě asi 15 minut odstát pod pokličkou. Pak ho zlehka promícháme vidličkou, aby se neslepil.

Mezitím, co se vaří bulgur, připravíme krémovou omáčku. Na pánvi necháme rozpálit olej a orestujeme na něm nejprvě žampiony. Když začnou vonět a hnědnout, přisypeme česnek a sušená rajčata a ještě chvilku opékáme. Stáhneme plamen na minimum, zalijeme směs kokosovým mlékem a ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Necháme propojit všechny chutě a dále už nevaříme. Do hotové směsi vmícháme lístky baby špenátu a necháme zavadnout. Nakonec do pánve nasypeme hotový bulgur, promícháme a můžeme vychutnávat. 🙂

2 3 4 5

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply