KOKOSOVÉ MÁSLO

Největší objev poslední doby…to je KOKOSOVÉ MÁSLO!!! Tohle snad není ani recept, ale já se o tenhle zázrak prostě musím podělit!! Jeho výroba je tak jednoduchá, že jednodušší už snad ani být nemůže. Poslední dobou je to moje závislost, byla bych schopná sníst celou skleničku na posezení. Když zavřete oči, dáte si plnou lžičku do pusy, máte pocit jako byste jedli to nejlepší rafaelo v životě <3 <3 Jen bez výčitek :p

CO BUDEME POTŘEBOVAT

– 250 g strouhaného kokosu

– výkonný mixér

– silnou vůli, abyste máslo nesnědli hned 😀

POSTUP

Není nic jednoduššího než nasypat strouhaný kokos do mixeru, zapnout na plný výkon a čekat. Mixujeme několik minut, po chvíli se začne kokos zahřívat a uvolňovat tuk a za několik okamžiků máte hotové skvělé kokosové máslo.

Hotové máslo buď můžeme rovnou použít např. do dezertů, kaší, na lívanečky nebo si ho vychutnat prostě jen tak samotné. Pokud ho nechcete využívat hned, prělijte ho do skleničky. Nemusíte ho skladovat v chladu, ale rozhodně tím nic nezkazíte. Kokosové máslo velmi rychle tuhne a po několika hodinách z něj máte kámen. Pro další používání buď potřebné množství vydlabejte lžící (to mi ale přijde pracné a zdlouhavé), nebo ho na chvíli postavte ho hrnce s horkou vodou, a nechte ho opět povolit 🙂

TIP: zjistila jsem, že velký vliv má kokos samotný. Zkoušela jsem několik výrobců a z některých mi trvalo máslo umixovat i půl hodiny a stejně to pořád nebylo ono. Jako absolutní favorit vítězí zatím strouhaný strouhaný kokos značky Dr. Ensa. Má oranžové balení a seženete ho např. v Penny. Nevím, jestli je to velikostí kokosu, ale není tolik jemný jak ostatní a máslo z něj mám vždy za několik minut.

IMG_4313 IMG_4322 IMG_4327

You might also like