Tak tohle je v současnosti můj favorit!! Kombinace kaštanů, křupavých ořechů a sladkých datlí v křupavém cukroví je naprosto dokonalá!
INGREDIENCE
– 70 g kaštanové pasty
– 100 g pohankové mouky
– 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
– 2 KL kakaa
– stevie dle chuti (já použila asi 10 kapek)
– hrst vlašských ořechů
– 6 ks sušených datlí
POSTUP
Kaštanovou pastu připravíme jednoduše rozmixováním uvařených kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody, tak aby vznikla hladká pasta.
Teď už jen smícháme všechny ingredience kromě ořechů a ovoce. Vytvoříme hladké těsto, do kterého až v úplném závěru opatrně zapracujeme hrubě posekané ořechy a datle. Těsto necháme odpočívat v lednici.
Když je těsto uleželé, opatrně z něho vytvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme ostrým nožem (výborně poslouží nůž na pečivo, který si poradí s ořechy a zachová tvar cukroví) cca 0,5 cm široká kolečka. Jednotlivé kousky cukroví vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme péct cca 15 min. na 175 C. Po upečení by měly být kolečka tvrdší, to je ale naprosto v pořádku. Již druhý den, zvláční díky sušenému ovoci. Uchovávejte v chladu.