KAŠTANOVÝ SUK S VLAŠSKÝMI OŘECHY A DATLEMI

Tak tohle je v současnosti můj favorit!! Kombinace kaštanů, křupavých ořechů a sladkých datlí v křupavém cukroví je naprosto dokonalá!

INGREDIENCE

– 70 g kaštanové pasty

– 100 g pohankové mouky

– 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů

– 2 KL kakaa

– stevie dle chuti (já použila asi 10 kapek)

– hrst vlašských ořechů

– 6 ks sušených datlí

POSTUP

Kaštanovou pastu připravíme jednoduše rozmixováním uvařených kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody, tak aby vznikla hladká pasta.

Teď už jen smícháme všechny ingredience kromě ořechů a ovoce. Vytvoříme hladké těsto, do kterého až v úplném závěru opatrně zapracujeme hrubě posekané ořechy a datle. Těsto necháme odpočívat v lednici.

Když je těsto uleželé, opatrně z něho vytvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme ostrým nožem (výborně poslouží nůž na pečivo, který si poradí s ořechy a zachová tvar cukroví) cca 0,5 cm široká kolečka. Jednotlivé kousky cukroví vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme péct cca 15 min. na 175 C. Po upečení by měly být kolečka tvrdší, to je ale naprosto v pořádku. Již druhý den, zvláční díky sušenému ovoci. Uchovávejte v chladu.

IMG_1009

You might also like