kakaová ovesná kaše s acai

Konečně je zpět období teplých snídaní, nadýchaných lívanců, horkých vaflí a krémových kaší. Jak já jsem se na něj těšila! Přes všechno to lamentování nad špatným počasím, studenýma nohama, věčně červeným nosem, deštěm, přibývajícími vrstvami svetrů pod kabátem a tmou ve čtyři odpoledne, má podzim nepopsatelné kouzlo, pro které ho tak miluju. Konečně moje tělo toužebně volá každé ráno po misce horké obilné kaše, a já vždy jeho přání s radostí vyslyším.

Nejenže vás kaše po ránu náramně prohřejí a nastartují trávení pro následující den, zároveň vás zasytí opravdu na dlouho. Zvlášť v tomto chladném období se snažím dbát na pořádný příjem vitamínů, proto do jídel mimo řádné dávky čerstvého ovoce a zeleniny, ráda přidávám i některé z takzvaných superfoods. Jedním z nich je acai prášek, který je přímo nabitý antioxidanty a vitamíny. Navíc má nádherně fialovou barvu a úžasnou chuť připomínající borůvky v čokoládě. 🙂 Každému jídlu dodá příjemnou svěžest a šťavnatost. Acai prášek mám momentálně od firmy Balíček zdraví a jsem s ním moc spokojená, proto vám dole pod receptem odkaz, tak na něj můžete mrknout. 🙂

Ještě bych se s vámi chtěla podělit o můj objev měsíce, čekankový sirup! Jedná se o alternativní sladidlo, které má oproti ostatním sirupům minimální glykemický index a vy nemáte ihned po dojedení snídaně potřebu vyluxovat ledničku, a zároveň velmi nízkou kalorickou hodnotu. Za mě je to rozhodně fajn zpestření a ozvláštnění jídelníčku. 🙂 Vím, stále je to sladidlo, ale lžička medu nebo sirupu do ranní kaše ještě nikomu neublížila, no ne? 🙂

Co vy a alternativní sladidla a rostlinné sirupy, používáte je? Napište mi, co si o nich myslíte, ráda se přiučím. 🙂

ingredience

50 g jemných ovesných vloček

200 ml mléka (já použila ovesné)

2 lžíce nepraženého kakaa

2 lžíce acai prášků

1 lžíce čekankového sirupu

ovoce na ozdobení

postup

Ovesné vločky nasypeme do hrnce, zalijeme je mlékem a pomalu přivedeme k varu. Osladíme čekankovým sirupem (pokud ho nemáte, použijte med nebo jiné vaše oblíbené sladidlo) a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí přibližně 10 minut. Ve chvíli, kdy je kaše hustá tak akorát podle našich představ, vypneme plotýnku a vmícháme kakao a acai prášek.

Hotovou kaši ozdobte oblíbeným ovocem, zakápněte sirupem a pak už si jen vychutnejte vaši snídani. 🙂

Dobrou chuť

Maruška

Poznámka: Acai prášek seženete TADY 🙂

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply