JABLEČNÉ MUFFINY ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Kombinace jablek, skořice a vlašských ořechů mě snad nikdy neomrzí. Upečete si ke snídani nebo svačince tyto muffiny!!! Díky jablkům jsou přirozeně sladké a vláčné!! 🙂 Navíc jejich příprava vám zabere jen malou chvilku.

INGREDIENCE

– 3 menší jablka

– 2 vejce

– 4 PL másla (já použila ghí)

– 2 hrsti vlašských ořechů

– 150 g hladké špaldové mouky

– 100 ml mléka

– 3 kl skořice

– 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů

POSTUP

Jablka nastrouháme půl na půl na jemném a hrubém struhadle. Smícháme s vejci, posekanými ořechy, mlékem a rozpuštěným máslem. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Těstem naplníme muffinové košíčky a pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.

IMG_3291 IMG_3312 IMG_3317

Trackback from your site.

You might also like

Comments

  • Jana

    Written on 4.2.2018

    Odpovědět

    Dobrý den, dnes jsem zkoušela Váš recept – jablečné muffiny ze špaldové mouky a měla bych k němu dotaz. Chuťově jsou muffiny výborné, ale na konci pečení / při chladnutí mi „spadly“. Během pečení krásně vyskočily, ale po vyndání z trouby už nebyly tak vysoké, i na muffinovém košíčku bylo vidět, že původně sahaly výš. Měla byste nějakou radu, jak tomu předejít? Předem děkuji

    • Mary´s Kitchen Love

      Written on 5.2.2018

      Odpovědět

      Dobry den, Jano. Děkuji za komentář, jsem ráda, že muffinky chutnají.🤗 Duvod spadnuti me bohuzel nenapada. Občas se mi to stane paradoxne, když pridam víc kypriciho prášku nebo těsto s kypridlem moc rychle promicham. 😎

Leave a Reply