JABLEČNÉ MUFFINY ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Kombinace jablek, skořice a vlašských ořechů mě snad nikdy neomrzí. Upečete si ke snídani nebo svačince tyto muffiny!!! Díky jablkům jsou přirozeně sladké a vláčné!! 🙂 Navíc jejich příprava vám zabere jen malou chvilku.

INGREDIENCE

– 3 menší jablka

– 2 vejce

– 4 PL másla (já použila ghí)

– 2 hrsti vlašských ořechů

– 150 g hladké špaldové mouky

– 100 ml mléka

– 3 kl skořice

– 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů

POSTUP

Jablka nastrouháme půl na půl na jemném a hrubém struhadle. Smícháme s vejci, posekanými ořechy, mlékem a rozpuštěným máslem. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Těstem naplníme muffinové košíčky a pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.

IMG_3291 IMG_3312 IMG_3317

You might also like