JABLEČNÁ BÁBOVKA Z POHANKOVÉ MOUKY

Zbožňuju pečení a vymýšlení nových zdravých dobrot pro mé okolí. Zásadně nevařím podle receptu a nikdy předem nevím, co vlastně vytvořím…a to je na tom to nejkrásnější. Kolikrát si v průběhu míchání těsta několikrát rozmyslím, co z něj vlastně udělám 😀 Tato bábovka vznikla hned z několika důvodů…v první řadě jsem kolegovi slíbila, že upeču něco bezlepkového, a za druhé, konečně jsem si koupila bábovkovou formu!!! Takže volba byla jasná a myslím, že se zdařila 🙂

INGREDIENCE

– 100 g pohankové mouky

– 50 g jáhlové mouky

– 2 vejce

– 300 ml kyšky

– 2 jablka

– hrst ořechů

– 2 PL perníkového koření

– 1 PL kypřícího prášku bez fosfátů

– 2 PL medu

POSTUP

Smícháme kyšku s vejci a medem, přimícháme nahrubo nastrouhaná jablíčka a posekané ořechy. Do této směsi vmícháme zbytek ingrediencí a vymícháme hladké těsto, které přelijeme do formy (já použila silikonovou, takže nebylo potřeba vymazávat). Bábovku pečeme na 180 stupňů cca 35 minut. Spoléhejte ale na osvědčenou metodu tzv. špejlopichu 🙂

Doba přípravy: 45 minut

Počet porcí: cca 10

IMG_20151029_095235_AO_HDR IMG_20151029_095253_AO_HDR

You might also like