Recept na hummus z červené řepy

Pomazánky

Ingredience

  • 4 střední řepy, očištěné, uvařené, oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 1 malý stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce citronové kůry (kůra asi ze 2 citronů)
  • Špetka mořské soli
  • Čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  • Krok 1 – Uvařte řepu – Pro uvaření řepy odřízněte vrcholky, očistěte kořeny, vložte je do zakryté misky s asi 1/4 palce vody do trouby o teplotě 190°C a vařte, dokud se do nich snadno nepronikne nožem nebo vidličkou. Můžete je také zalít vodou v hrnci a vařit do změknutí asi 30 minut. Po vychladnutí je oloupejte.
  • Krok 2 – Řepu a ostatní přísady rozmixujte – Vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu (nebo mixéru) a rozmixujte je dohladka. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření a přísady.
  • Krok 3 – Chlaďte a skladujte v chladničce až 3 dny nebo zmrazte pro delší skladování. Jezte s pita chipsy nebo s plátky okurky či celeru nebo na crostini s kozím sýrem a nastrouhanou mátou.

Kategorie:

Pomazánky

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang