HOUBOVÝ KUBA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ S KAPUSTIČKAMI

Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a vanilka…ještě předtím ale malá premiéra na postní sváteční oběd – houbový kuba. V mém podání z hlívy ústřičné a doplněn o kapustičky, který toto jídlo (které jsem mimochodem skutečně nenáviděla a nevěřila bych, že mi někdy zachutná) povýší na výtečný pokrm!

INGREDIENCE

– ghí

– 1 cibule

– 2 stroužky česneku

– 1/2 KL mletého kmínu

– hlíva ústřičná

– růžičková kapusta

– tymián

– petrželové pesto (nemusí být)

– hrnek krup

POSTUP

Kroupy si necháme přes noc namočené ve vodě a druhý den je uvaříme, trvá to cca 30 minut. Mezitím si na ghí orestujeme jemně pokrájenou cibulku a plátky česneku. Chvilku restujeme, dokud se česnek nerozvoní. Poté přidáme tymián a hlívu. hlívu opékáme tak dlouho, dokud nezmenší svůj objem a nezměkne. K takto upravené hlívě přidáme kmín a na čtvrtiny pokrájené kapustičky, které jsme předtím krátce povařili. Opět chvilku opékáme, aby se všechny chutě propojily. Nakonec vmícháme kroupy a petrželové pesto. Směs přendáme do pekáčku a dáme na 30 minut do trouby. Kuba je hotový, když je povrch zezlátlý a lehce opečený.

Doba přípravy: 1 hodina

Počet porcí: 4

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply