HOUBOVÉ RIZOTO S PARMAZÁNEM

Rýži miluju snad na všechny způsoby. Na co ale nedám dopustit, jsou krémová Italská rizota. Dříve jsem milovala hříbkové rizoto s hromadou másla a zjemněné smetanou. Troufám si ale říct, že moje lehčí a zdravější verze je mnohem lepší!! 🙂

INGREDIENCE

– 1 šalotka

– ghí

– 1 menší stroužek česneku

– 1/4 Kl mletého kmínu

– čerstvý rozmarýn/tymián

– hrst hlívy ústřičné (nebo jiných čerstvých hub)

– 1 menší hrst sušených hub

– 1 hrnek hnědé kulatozrnné rýže

– 1čerstvá hladkolistá petrželka

– parmazán

POSTUP

Nejprve si zalijeme sušené houby horkou vodou a necháme louhovat. Šalotku nakrájíme na velmi drobné kostičky a zpěníme ji společně s česnekem na lžíci ghí. Poté přidáme pokrájené čerstvé houby a necháme je orestovat. Nakonec přidáme i nadrobno pokrájené sušené houby (vývar z nich ale nevyléváme!!!) Do tohoto základu přidáme rýži a necháme ji chvíli opékat a obalit máslem. Po několika minutách zalijeme tento základ vývarem ze sušených hub a necháme pomalu vařit. Postupně přiléváme další horkou tekutinu (vodu/zeleninový vývar). Vývar přiléváme tak dlouho, dokud není rýže uvařená a konzistence rizota lehce kašovitá a krémová. Nakonec dochutíme solí, pepřem a hrubě posekanou petrželí. Podáváme s hoblinami parmazánu 🙂

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 2

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply