„ESÍČKOVÉ“ OŘECHOVÉ MÜSLI

Müsli s jogurtem ke snídani je klasika, která snad nikdy neomrzí!!! Kupované snídaňové cereálie jsou ale plné jednoduchých cukrů a ztužených tuků, proto si ho peču sama doma. Je to velice jednoduché, takže pokud jste ještě domácí granolu nezkoušeli, určitě se do toho pusťte!!

A proč je toto müsli ESÍČKOVÉ?! Po upečení jsem neustále chodila ujídat a nedokázala přiřadit tu chuť…věděla jsem, že ji znám, a že jí miluju, ale co jen to je?!! A po dvacátém soustu jsem na to konečně přišla…ESÍČKA!!! 😀 Kdysi jsem je milovala a vždy ze sáčku vybírala ty kakaové kousky, aby mi nakonec zbyly ty skvělé skořicové světlé <3. Jelikož už průmyslové cukrovinky nejím, málem bych na tu báječnou chuť zapomněla…tohle müsli je ale dokonalé, zdravé a možná ještě lepší!!! <3

INGREDIENCE

– 2 šálky ovesných vloček (cca 200 g)

– 1 šálek ořechů

– 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje

– 1,5 kl skořice

– 1 pl vanilkového extraktu

– 2 pl rýžového sirupu

POSTUP

Nejprve si necháme ve vodní lázni rozpouštět kokosový olej společně s rýžovým sirupem a vanilkovým extraktem. Zatímco se olej rozpouští, smícháme si suché ingredience. Ořechny (já použila mandle, vlašské a lískové, ale záleží na vašich preferencích) nasekáme na větší kusy a smícháme je vločkami a skořicí. Do této sypké směsi vlijeme rozpuštěný olej se sirupem a důkladně promícháme. Vznikne lepivá sypká směs, kterou rozprostřeme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů. Pečeme cca 30 minut. Zhruba v polovině pečení směs promícháme, aby se propekla rovnoměrně.

Po upečení necháme müsli zcela vychladnout (nepromíchámáme!!!) a poté uskladníme do vzduchotěsné nádoby.

IMG_3648 IMG_3671

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply