DÝŇOVÝ DORT

Taky milujete dýně? Já se každý rok nemůžu dočkat jejich hlavní sezóny…to je potom jím pořád!! Dýňová sezóna už pomalu končí, ale tento dýňový bezlepkový dortík musíte určitě vyzkoušet!! Je totiž vynikající 🙂

INGREDIENCE

KORPUS

– 100 g jáhel

– 45 g sušených datlí

– 3 PL kokosu

– 1 PL kakaa

– 1 vejce

NÁPLŇ

– 500 g tvarohu

– 2 PL vanilkového pudinku bez lepku

– 1 vejce

– 1 PL vanilkového extraktu

– stevie dle chuti

– pyré z 1/2 dýně hokaido

– 1/2 KL skořice

POLEVA

– 2 kostičky 90% čokolády

– 1 PL kokosového oleje

– 1 PL kakaa

POSTUP

Jáhly nejprve několikrát spaříme, abychom předešli hořké chuti a až poté je dáme vařit společně s datlemi. Můžete v mléce, já vařila pouze ve vodě. Nebojte se přidat víc tekutiny, není vůbec od věci, když se jáhly trošku rozvaří, naopak 🙂 Uvařenou směs necháme zchladnout a rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou smícháme s ostatními ingrediencemi a rozetřeme na dno dortové formy.

Na náplň budeme potřebovat dýňové pyré, které si vytvoříte rozmixování uvařené dýně. Vychladlé pyré vymícháme s tvarohem, vejcem, pudinkem a dochucovadly a rozetřeme na spodní díl dortu.

Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut (zkrátka dokud tvaroh neztuhne) :-). Upečený dort potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovými plátky.

Doba přípravy: 1,5 hodiny

Počet porcí: 8

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

You might also like