Dýňové muffiny

Konečně se mi podařilo nafotit a sepsat taky nějaký rychlý a snadný dýňový recept na sladko!!! Zatím všechny ostatní pokusy skončily u brzské ranní snídaně, kdy ještě není žádné světlo a hlavně ráno zásadně nic nevážím a neodměřuju, protože už mám hlad a šílenou chuť na tu dobrotu, kterou si připravím. Konečně máte vysvětlení, proč tu mám snídaňových receptů tak málo. 🙂

Řekla jsem si, že sladký recept z dýně zkrátka na blogu chci mít a vznikly z toho naprosto skvělé muffiny. Když říkám skvělé, myslím fakt skvělé!!! Konečně se mi totiž povedly ty krásně nadýchané a vysoké muffiny, které jsem doteď obdivovala pouze na fotkách a tiše záviděla. Ta otázka „proč mě se takové nikdy nepovedou?!“ mě pronásledovala při každém pečícím pokusu a dnes jsem jí konečně pokořila. 🙂

A jak vlastně tyhle muffiny chutnají? Jsou nadýchané, úžasně vláčné a božsky voní skořicí. Prostě podzim zabalený do papírového košíčku. O sladkost se v těstě postará banán, skořice a troška rýžového sirupu. Mě to tak naprosto vyhovuje, ale vy si do těsta přidejte klidně o lžíci sirupu navíc. 🙂

img_9848

INGREDIENCE

350 g dýňového pyré (cca z 1/2 dýně hokaido)

2 vejce

3 lžíce oleje (já použila ořechový)

2 lžíce rýžového sirupu

1 větší zralý banán

150 ml vody

120 g jáhlové mouky

150 g hladké špaldové mouky

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky mleté skořice

1 lžička nastrouhaného zázvoru

50 g lískových ořechů

POSTUP

Dýni hokaido omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostičky a vaříme cca 20 minut, dokud není zcela měkká. Uvařenou dýni scedíme a necháme úplně vychladnout a rozmixujeme ji na hladké pyré.

Pokud máte hotové dýňové pyré, máte téměř hotovo, teď už je to brnkačka. Nejprve smícháme v míse všechny tekuté ingredince, tzn. dýňové pyré, vejce, olej, rýžový sirup a rozmačkaný banán. Postupně přiléváme a vmícháváme vodu. V menší míse smícháme jáhlovou a špaldovou mouku s jedlou sodou, skořicí a zázvorem a postupně zapracujeme do tekutého základu. Na závěr do těsta přidáme hrubě posekané lískové ořechy.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme je přibližně do 2/3 těstem. Nikdy neplňte košíčky až po okraj, jinak těsto přeteče ven. Takto připravené vložíme plech do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme 25 minut.

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 13 ks

 img_9851 img_9856 img_9874 img_9883 img_9894

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply