DVOUBAREVNÝ KOLÁČ S MERUŇKAMI

Víkend si žádá úpéct k odpolední kávě nějaký lehký dezert!!! Pokud máte v mrazáku ještě zbytek ovoce z léta, je nejvyšší čas ho využít právě k takové příležitosti.

Tento koláč nevyžaduje hodně práce a složitou přípravu, stačí vám v podstatě jen jedna mísa a vařečka. Navíc ho máte za půl hodiny hotový!!! Nestrávíte volný víkend vařením, a přesto můžete rodinu překvapit vynikajícím moučníkem…to zní dobře, no ne? Díky použití pohankové mouky je navíc koláč přirozeně bezlepkový, jr tedy vhodný i pro osoby trpící celiakií.

INGREDIENCE

– 450 ml acidofilního mléka

– 200 g pohankové mouky

– 2 vejce

– 20 kapek stévie

– 1 pl rýžového sirupu

– 1 vrchovatá pl prášku do pečiva bez fosfátů

– 2 pl kakaa

POSTUP

Acidofilní mléko smícháme s vejci, stévií a rýžovým sirupem (pokud máte raději sladší chuť, přidejte sladidla více). Nakonec do směsi vmícháme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Důkladně rozmícháme na hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme do pekáčku. Do druhé poloviny vmícháme kakao a opatrně těsto nalijeme na světlou část. Můžeme použít lžíci, abychom těsto dostali všude. Spodní část ale nemusí být zakrytá doknale…docílíme alespoň krásné mozaiky. Vršek koláče poklademe meruňkami a dáme péc na 180 stupňů cca na 25 minut.

IMG_3608 IMG_3613 IMG_3617

You might also like