Čokoládová zmrzlina s ovesnými vločkami a malinami

2

Jaro už je v plném proudu a léto už pomalu klepe na dveře. A to znamená, že začíná nejen období šatů a sukní, ale hlavně a především období zmrzlinového šílenství. Ani já rozhodně nejsem výjimkou, zmrzlinu miluji a ráda si jí dopřeji i několikrát týdně. 🙂

#zanormalniholky 🙂

Nejlepší zmrzlina je samozřejmě ta z Creme de la Creme (pokud jste teště nebyly, tak  tam rozhodně běžte a dejte si veganský slaný arašíd, pistácii nebo čokoládu!!), ale ne vždy když dostanete chuť na zmrzlinu, stojí zmrzlinárna vedle vás. A právě pro takové chvíle jsou tu tzv. nicecream. Je to ve své podstatě vlastně takové zmrzlé smoothie, které si můžete dopřát na svačinku, dezert po obědě, ale klidně i na snídani.

Na výrobu raw zmrzliny nepotřebujete nic víc něž několik zralých zmrzlých banánů a mixer. Ochutit ji dál můžete podle toho, na co máte zrovna chuť. Já si v poslední době oblíbila kombinaci s nepraženým kakaem, malinami, mandlovým mlékem a ovesnými vločkami. 🙂

A jak jste na tom se zmrzlinou vy? Taky jste na ní závislí? Jaká je ta Vaše nejoblíbenější? 🙂

ingredience

2 zmražené banány

hrst malin

2 lžíce nepraženého kakaa

2 lžíce ovesných vloček

1 dcl mandlového mléka

kakaové boby

postup

Zralé banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na několik hodin do mrazáku. Zmražené banány vložíme do mixéru společně s malinami, vločkami a kakaem. Přilijeme mandlové mléko a mixujeme dohladka. Hotovou zmrzlinu posypeme kakaovými body a ozdobíme čerstvými malinami.

Dobrou chuť

Maruška

1

3

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply