CIZRNOVÝ SALÁT S KAPUSTIČKAMI A TUŇÁKEM

IMG_3620

Stejně jako spousta mým dalších receptů vznikl i tento za pochodu z potřeby uvařit rychlý oběd. Musím se přiznat, že tyto jídla mám nejraději a patří k mým nejoblíbenějším. A přesně takový je i salát s kapustičkami a tuňákem. Pokud stále oddalujete nákup růžičkové kapusty, je ten správný čas odhodlat se a dát sbohem všem předsudkům a špatným vzpomínkám ze školních jídelen!!! :p Kapustičky jsou totiž skvělé!!!! <3

INGREDIENCE

– 250 g růžičkové kapusty

– 1 šalotka

– 1 stroužek česneku

– 1/2 kl římského kmínu

– sůl, pepř

– 1 větší plechovka tuňáka

– 1 kl ghí

POSTUP

Kapustičky zbavíme svrchních lístků a necháme lehce povařit. Poté ihned scedíme a vložíme do mísy s ledovou vodou, abychom zastavili proces varu. Šalotku nakrájíme na kolečka, česnek na tenké plátky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a zlehka na něm orestujeme šalotku. Přidáme česnek, na poloviny překrájené kapustičky a římský kmín a ještě chvíli společně restujeme.

Nakonec vsypeme uvařenou (sterilovanou) cizrnu, dochutíme solí a pepřem. Podávám s kousky tuňáka.

IMG_3621 IMG_3623 IMG_3631 IMG_3633

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply