Cizrnová omeleta s koriandrem

Já vím, že už jste o ní určitě slyšeli a možná si jí doma připravujete, ale já se s vámi o tenhle zázrak musím podělit! Chápu, že cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je to hrozně dobrý. Ať už jste na rostlinné stravě nebo jen rádi experimentujete a chtěli byste obohatit svůj běžný jídelníček, rozhodně jí vyzkoušejte.

Já si jí zamilovala natolik, že jí večeřím i několikrát týdně. Je to rychlovka plná bílkovin, která vás zasytí. Pokud nejste milovník sladkých snídaní jako já, udělejte si omeletu ke snídani a uvidíte, že do oběda mít hlad rozhodně nebudete.

Asi se možná ptáte pro omeleta? Jasně, není z vajec, ale díky kurkumě má krásně žlutou barvu a černá sůl jí dodává opravdu vajíčkovou chuť. Pokud ještě černou sůl neznáte, utíkejte si jí koupit, je to takový malý zázrak. Skvělá je taky na žitný chleba s avokádem. Tomu se říká opravdové foodporn.

K omeletě si můžete přidat cokoli máte rádi. Posypte jí oblíbeným sýrem, vyměňte koriandr za bazalku nebo ji potřete francouzskou hořčicí…fantazii se meze nekladou. 🙂

3

ingredience

100 g cizrnové mouky

1 šalotka

140 ml vody

1/2 kl kurkumy

1/3 kl černé soli

hrst koriandru

3 sušená rajčata

1/2 kl kypřícího prášku

pepř

lžička oleje

rukola

postup

Do misky nasypeme cizrnovou mouku, přidáme kurkumu, kypřící prášek, černou sůl, pepř a polovinu koriandru posekaného na větší kousky. K suché směsi přilijeme vodu a vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Necháme těsto cca 5 minut odpočívat a mezitím si nadrobno posekáme šalotku a sušená rajčata.

Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trošku oleje a krátce na něm orestujeme šalotku a sušená rajčata. Najileme na pánev cizrnové těstíčko a necháme cca 3 – 5 minut opékat. Když přestane být omeleta na povrchu tekutá, opatrně ji obrátíme a opékáme i z druhé strany. Omeletu dělám radši pomaleji, aby se krásně propekla. Pokud jí budete dělat hodně zprudka, spálíte jí na povrchu, ale uvnitř bude stále mazlavá.

Hotovou omeletu posypeme čerstvou rukolou a zbytkem koriandru.

Dobrou chuť

Maruška

4

2

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply