Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. BUDHA BOWL. Zní to strašně vznešeně a člověk by si pod takovým názvem představil asi něco fakt speciálního, nevšedního a skvělého. A ano, skvělé rozhodně jsou, ale osobně jim pracovně říkám „zbytkové misky“. 🙂 Berte prosím dnešní recept s rezervou, spíš pouze jako inspiraci na skvělý a rychlý a vydatný oběd nebo večeři.
Pokud máte v lednici od každého jídla už jen malou porci a jako samostatné jídlo by vás to neuspokojilo, zkuste vše hezky naskládat do jedné mísy a najednou pochopíte, co všichni s těmi Budha bowls blázní! 🙂
Nejvíc mě na nich baví ta pestrost chutí a barevnost, pro kterou si zkrátka tohle jídlo musíte zamilovat. Člověk jí přeci jen nejdříve očima, no ne? 🙂
Ingredience
2 hrsti mixu salátů (čekanka, rukola, špenát, polníček)
několik ředkviček
2 rajčata
1/4 brokolice
pečená pikantní karotka
hummus z červené řepy
vařená cizrna
postup
Asi není potřeba psát sem sálodlouhý zbytečný postup. Prostě všechno nandejte do mísy nebo talíře. Brokolici pouze spaříme horkou vodou, nevaříme! Recept na hummus a pečenou karotku už na blogu máte, odkazy najdete tady:
Dobrou chuť
Maruška