Brokolicový kuskus s křepelčími vejci

IMG_8016

Uvědomila jsem si, že už jsem hrozně dlouho neměla kuskus a dostala jsem na něc nepřekonatelnou chuť. Ani nevím proč jsem ho tak dlouho zanedbávala, jeho příprava je totiž tak snadná a je tak ideální na rychlé obědy, když se vám nechce vymýšlet nic složitého.

Saláty s vařeným vejcem mám moc ráda, jsou vydatné, plné bílkovin a opravdu mě vždycky nasytí. Od známého jsme dostali spoustu křepelčích vajíček, které používám při vaření moc ráda. Dodají jídlu vždy určitou dávku roztomilosti a na talíři vypadají prostě dobře. Co vám budu vysvětlovat, křepelší vajíčkou jsou prostě fotogenické a děsně sexy. 😀 Pokud je ale neseženete nebo se vám za ně nechce v obchodě utrácet víc peněz, použijte klasicky slepičí a chuť bude stále dokonalá.

INGREDIENCE

–1 šálek celozrnného kuskusu (cca 100g)

– 1/2 brokolice

–1 lžička ghí

– 1 červená cibule

– 6 sušených rajčat naložených v oleji

– 10 křepelčích vajec

– sůl, pepř

POSTUP

Tohle jídlo miluju pro jeho rychlou a snadnou přípravu. Zatímco se bude připravovat kuskus, stihnu si přichystat všechny ostatní ingredience a pak už jen vše smíchám dohromady a můžu podávat.

Začneme tedy přípravou kuskusu. Nasypype 1 menší šálek celozrnného kuskusu (použijte klidně váš oblíbený) do větší misky, přidáme k němu lžičku ghí a důkladně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zalijeme ho 1,5 šálkem vroucí vody, promícháme a přiklopíme talířkem. Takto necháme v klidu stát a bobtnat.

Mezitím si dáme vařit křepelčí vajíčka. Nezapomeňte na jejich velikost, takže jim oproti klasickým slepičím stačí cca 2 minutky varu.

Brokolici rozebereme na drobné růžičky a pouze velmi krátce ji povaříme ve vroucí osolené vodě, aby zůstala ještě krásně křupavá. Když je brokolice uvařená, ihned ji namočíme do ledové vody. Zastavíme tím var a zelenina si zachová krásnou zelenou barvu.

Po zhruba 10 minutách by měl být už kuskus hotový, Lehce ho provzdušníme vidličkou a přesypeme do větší mísy. Přidáme k němu růžičky brokolice, pokrájená sušená rajčata a červenou cibuli nakrájenou na velmi tenká kolečka. Opatrně vše společně promícháme. Ochutíme případně ještě solí a pepřem.

Křepelčí vejce oloupeme a pouze překrojíme na půl. Můžete je buď opatrně vmíchat do salátu, nebo je pouze naservírovat nahoru jako já.

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 2 – 3

IMG_8018 IMG_8029 IMG_8030 IMG_8031 IMG_8037 IMG_8049 IMG_8052

Trackback from your site.

You might also like

Comments

  • Amellia

    Written on 18.8.2016

    Odpovědět

    Salát vypadá moc chutně, děkuji za inspiraci. Kuskus, bulgur nebo quinou doma ráda připravuji a nápadů není nikdy dost 🙂

Leave a Reply