BOŽSKÉ RAW KULIČKY

Dlouho jsem přemýšlela, jak tyto kuličky pojmenovat, ale žádné pojmenování dostatečně nevystihovalo jak moc dobré jsou…tohle cukroví je totiž jednoduše BOŽSKÉ!! Sladká karamelová chuť datlí tvoří společně s vlaškými ořechy nebeskou chuť. Doporučuji dělat rovnou dvojitou dávku, aby Vám, kvůli neustálému ochutnávání během přípravy, na finální podobu kuliček alespoň něco zbylo :D.

INGREDIENCE

– 1,5 šálku jemně pomletých ovesných vloček (pro čistě raw verzi použijeme raw vločky, ale není to určitě nezbytné)

– 1 šálek sušených datlí

– 1 a 1/2 šálku vlaškých ořechů

– 1 PL chia semínek

– 3 PL slunečnicových semínek

– skořice a mák na obalení

POSTUP

Ořechy opět necháme několik hodin máčet, poté scedíme a necháme na ubrousku proschnout. Ze 2/3 umixujeme v mixéru ořechové máslo. Občas budeme muset ořechy stěrkou setřít ze stěn a mixovat znovu, ale díky máčení jde mixování snadno. Máslo přeNDáme do misky a do mixéru přesypeme zbytek ořechů a slunečnicová semínka. Ty pomixujeme pouze velmi krátce, abychom zachovali jejich strukturu. Směs přesypeme k ořechovému máslu a použije naposledy mixér. Nyní přišla ta správná chvíle na umixování datlové pasty. Pokud používáte sušené datle, a já předpokládám, že ano, je vhodné je před samotným mixování na cca půl hodiny namočit do horké vody. Takto změklé ovoce slijeme a rozmixujeme. Pak už jen všechny ingredience smícháme a ze vzniklé směsi tvoříme kuličky. Já na obalení použila skořici, protože k Vánocům neodmyslitelně patří a já ji zbožňuju. Jako druhou variantu jsem zvolila modrý mák, který dodá kuličkám příjemný šmrnc.

IMG_1213 IMG_1220 IMG_1235

You might also like