SALÁT Z RUKOLY S VINNÝM SÝREM, CHŘESTEM A JAHODAMI

Období května je vždy neodmyslitelně spjato s chřestovou sezonou. Chřest se řadí mezi velice chutné a velmi zdraví prospěšné druhy zeleniny. Já ho miluju snad na všechny způsoby, ale hrozně ráda s ním experimentuji a vymýšlím nové kombinace-

V obchodech se po celý rok objevuje chřest ze zahraničí. Věděli jste ale, že i u nás si můžete zakoupit jeden z nejlepších chřestů?! Je jím Český chřest z Hostína u Vojkovic, více informací si můžete přečíst na jejich webových stránkách nebo facebooku. A právě pro Český chřest do Hostína jsem zavítala kvůli tomuto receptu i já. Ve spojení s jahodami a aromatickým sýrem vytváří symfonii chutí na vašem talíři.

INGREDIENCE

– 2 hrsti rukoly

– hrst trhaných salátů (libovolný mix)

– lžíce olivového oleje

– 2 lžíce balzamicového octa

– 50 g vinného sýra (nebo jiného aromatického sýra)

– několik jahod

– cca 3 ks bílého chřestu

– lžička ghí

– sůl, čerstvě mletý pepř

POSTUP

Výhodou salátů je jejich rychlost a jednoduchá příprava, a není tomu jinak ani v tomto případě. Omyjeme si rukolu a ostatní saláty a zatím je přemístíme do mísy. Mezitím si oloupeme chřest, rozhrojíme ho na polovinu a ty ještě překrojíme na půl, aby nám vznikly jakési špalíčky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a krátce na něm z obou stran chřest orestujeme. Nezapomene ho z každé strany osolit a opepřit.

Zatímco se restuje chřest, překrájíme na čtvrtiny jahady a sýr na kostičky. Salát promícháme s olivovým olejem a balzamicem a servírujeme posypaný kousky jahod, sýru a máslového chřestu.

Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí: 2

IMG_5257 IMG_5259 IMG_5266 IMG_5271 IMG_5272 IMG_5276

You might also like