ŘEPNÉ RIZOTO S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Zeleninové pokrmy jsou skvělé a poskytují nekonečný prostor pro experimentování. Překvapivě jsou právě nevšední kombinace těmi nejlepšími!! Nebojte se kombinování nových a na první pohled nesourodých surovin…uvidíte, že si je nakonec zamilujete. Vyzkoušejte dnes například spojení červené řepy s kokosovým mlékem a připravte si báječné rizoto, kterým ohromíte i leckterého odpůrce zdravé výživy!

INGREDIENCE

– 1 šálek hnědé kulatozrnné rýže

– 1 větší pečená řepa

– 1 šalotka

– ghí/kokosový olej

– 1 šálet kokosového mléka

– 1 šálek zeleninového vývaru (vody)

– limetová šťáva

– sůl, pepř

– tymián

POSTUP

Rýži nejprve pod tekoucí vodou důkladně propláchneme. Na ghí nebo kokosovém oleji si mezitím zpěníme na jemno nakrájenou šalotku, po chvíli k ní přisypeme rýži, tymián (opravdu se ho nebojte) a necháme ještě tak minutku společně zarestovat. Zalijeme jedním šálkem horkého zeleninového vývaru a necháme na mírném ohnit pod pokličkou vařit. Zatímco se vaří rýže, rozmixujeme pečenou řepu společně s kokosovým mlékem na hladké pyré.

Pokud už se vývar vyvařil a rýže je uvařená tak říkajíc na skus, přilijeme řepné pyré a necháme opět těkutinu vyvařit. Hotové rizoto dochutíme pořádnou dávkou limetové šťávy, osolíme, opepříme a můžeme podávat!!

IMG_3078

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply